DONES AMB EMPENTA: [email protected]

DAE QUI SOM

01

L'Associació

Dones amb Empenta

“El feminisme és la idea radical que sosté que les dones som persones”

VÍDEO PRESENTACIÓ

DAE HISTÒRIA

02

La Nostra

història

Només mirant enrere som conscients de tot el camí que hem fet, del que hem aconseguit, i del camí que encara ens queda per córrer.

1996

Un grup de dones amb inquietuds i ganes de fer coses i de participar, creem un espai de confiança des de la sororitat i el voluntariat per acompanyar altres dones.

Ens anomenem Dones Amb Empenta.

1996

Ens comencem a trobar els dimarts en un espai que ens deixa l’Agrupació Fotogràfica de Montbui.

L’espai inicial de voluntariat esdevé ràpidament un recurs terapèutic i de suport per a dones de tota la comarca de l’Anoia en situació de violència masclista. Ens trobem amb una realitat inesperada, encoberta i silenciada.

1999

Ni hi havia recursos, ni se’n parlava. No hi havia consciència, ni s’entenia el que fèiem. Però nosaltres creem el nostre primer servei professional per acompanyar el grup de voluntàries amb una psicòloga i una jurista.

Som l’Equip d’Atenció a la Dona-EAD.

2002

Amb l’objectiu d’incidir en les causes estructurals de la violència i de promoure canvis en la realitat més propera pensem noves línies d’acció. Iniciem el programa de sensibilització i prevenció als centres educatius.

Fem tallers i col·laborem amb els primers diagnòstics de gènere i plans d’igualtat per encàrrec de diverses administracions.

2003

Paral·lelament desenvolupem activitats més lúdiques i sòcioculturals per a promoure la participació i espais col·lectius de cura.

Celebrem la primera edició del concurs de fotografia Com ens veiem les dones? amb motiu del 8M, i al 2003 iniciem el taller de ioga, entre d’altres.

2009

Es creen per llei recursos públics per a dones. Al 2009 comencem la gestió dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones-SIAD del Consell Comarcal de l’Anoia i de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. Al 2010 obrim el Servei d’Intervenció Especialitzada en violència masclista-SIE d’Igualada, conjuntament amb l’entitat El Safareig. I al 2012 ampliem amb el SIE de Lleida.

2010

En aquest any iniciem molts dels nostres projectes actuals i diversifiquem els àmbits d’actuació. Comencem serveis d’atenció per a infants i famílies, amb una perspectiva preventiva.

Aconseguim tirar endavant el projecte de salut per a les dones, amb una perspectiva de benestar integral i des dels drets sexuals i reproductius.

2010

És una dècada d’ampliació de serveis d’acord amb les noves necessitats que van sorgint. Ens posem amb programes d’inserció laboral específics per a dones, i amb projectes de formació i consultoria especialitzats i amb perspectiva de gènere.

Consolidem l’estructura per àrees amb què treballem actualment.

2020

En context de crisi sanitària, quadrupliquem l’equip i ampliem el territori d’actuació, amb l’obertura de dos nous SIE a Manresa i a Sant Boi de Llobregat. La pandèmia a més a més, ens aboca a una etapa d’aprenentatge continu, sense referents, que posa al màxim la nostra estructura.

Comprovem que tenim una gran capacitat d’adaptació a situacions d’urgència i excepcionals, i de reinvenció, gràcies a la flexibilitat i el compromís de tot l’equip que som DAE.

2022

Amb més força i empenta que mai, pels nostres drets.

- Som una entitat reconeguda d'utilitat pública, que vam néixer el 1996 -

DESIGUALTAT I VIOLÈNCIES

Treballem per aconseguir una societat justa
i sostenible, posant en el centre la vida i en valor
la diversitat, la cura, el plaer, la cooperació.

PERSPECTIVA DE GÈNERE

La nostra intervenció és sensible a les diferents formes en què les persones experimenten les situacions d'acord a la seva socialització.

APODERAMENT

Donem visibilitat i valor al treball de sosteniment de la vida, el treball de cures, que entenem com
a responsabilitat col·lectiva.

INTERSECCIONALITATES

Tenim en compte els diferents eixos de desigualtats socials que conformen la realitat
de les persones que atenem.

INNOVACIÓ

Garantim la formació continuada dels equips,
per a facilitar els espais de cura, motivació i actualització de totes les professionals.

COMUNITAT

Promovem la participació i la dinamització del teixit social i associatiu. Amb la implicació de tots i totes podrem assolir una societat millor.

DAE QUÈ FEM?

03

Atenció especialitzada en violències masclistes_

Lluitem contra les violències masclistes fruit de la discriminació i les situacions de desigualtat. Fem prevenció, atenció, recuperació i reparació del dany patit. 

DAE NOTÍCIES

04

Notícies

26/06/2023

El proper mes de setembre acollim a Igualada la 23a edició de l’Escola Popular d’Economia Feminista, per primera vegada per a les dones, lesbianes i trans de la comarca de l’Anoia. L’EPEF és un projecte de CooperAcció de formació, intercanvi i enxarxament per a reapropiar-nos de l’economia, els temps i els cossos que sostenen la vida.

L’Escola Popular d’Economia Feminista arriba a l’Anoia

Parlem de maternitats, patriarcat i drets sexuals i reproductius

I arribem al Concurs de fotografia número 20!

21è CONCURS DE FOTOGRAFIA 
“Com ens veiem les dones?”

Nosaltres i la (de)pressió estètica