DONES AMB EMPENTA: [email protected]

Premi al Compromís Social Ciutat d’Igualada 2022

Noticias

2022-11-22

El diumenge 20 de novembre vam rebre el Premi Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol dels Premis Ciutat Igualada 2022, en reconeixement a la nostra tasca i compromís amb la lluita contra les violències masclistes, en els àmbits de la prevenció i l’atenció i reparació de les dones supervivents. El compartim amb totes les companyes que han format i formen part de Dones Amb Empenta, amb les persones col·laboradores i la ciutadania.
Des de l’entitat donem les gràcies al Jurat, l’Ajuntament d’Igualada i la Fundació del Sant Crist que ens l’han atorgat, de la mà de Carme Riera i Minguet, primera tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social, i Jordi Miserachs i Nadal, com a portaveu de la Fundació.
Mar Granados Aguilera i Nati Veraguas Aguilera, co-directores de DAE, van recollir el premi agraïnt el reconeixement la “nostra tasca tots aquests anys, i fer visible la tasca de tantes dones que ha estat invisible”. Mar Granados va agraïr especialment “a les dones i les seves famílies que han dipositat la seva confiança en nosaltres en moments difícils, que és una gran responsabilitat”. Per la seva banda, Nati Veraguas va destacar que el premi suposi la “visibilització del tema de les violències masclistes” i va interpel·lar a tots els igualadins i igualadines perquè Igualada sigui una ciutat lliure de violències masclistes.
Enhorabona a la resta de premiats de la gala, que va tenir lloc a l’Ateneu Igualadí, amb moments molt emotius sobretot amb els reconexements a títol pòstum.
Ha estat la 27a edició dels Premis Ciutat d’Igualada, que s’emmarca en la capitalitat de la Cultura Catalana d’Igualada. L’acte va ser presentat pels periodistes Xavier Dàvila i Montse Sanou, i va comptar amb l’actuació del cantant i compositor igualadí, Roger Argemí, en diferents moments.
En l’edició d’enguany el premi de disseny Gaspar Camps, va ser per l’obra “Magazine 2020, Madrid” de l’il·lustrador igualadí, Xavier Mula de Xavier Mula Studio; el premi d’Art Digital Jaume Graells, va ser per l’obra “Cadira en repòs” de Santiago Meroño Oñate de Barcelona, i l’accèssit, per la sèrie “Crow” d’Emilio Santiago Ramos, alies EXÍLIO de Madrid; el premi Joan Llacuna de poesia, pel poemari: “Tu sol fas una llar” de l’autor Rafael Mammos Carreño, de Palma de Mallorca; el de fotografia Procopi Llucià, a la col·lecció presentada per la fotògrafa Trinley Paris, de França; el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, va recaure exaequo en Adoració Aliberch Giralt, Jaume Ferrer Piñol, i Lleonard del Rio i Campmajó.
En la part de memorial pòstum, que vol servir d’homenatge i record dels protagonistes de la cultura d’Igualada que han mort durant el darrer any, es va recordar Carolina Riba Gabarró, Josep Elias i Farré, Maria-Rita Marimon Llucià, i Antoni Dalmau Ribalta.
Compartim el vídeo realitzat per la regidoria de Cultura Igualada, on es pot recuperar els diferents moments de l’entrega de premis gravada: