DONES AMB EMPENTA: [email protected]

Clam al carrer en defensa dels nostres drets

Notícies

09/03/2019

La mobilització feminista pel 8M ha tornat a viure una jornada històrica arreu. Diversos actes i activitats es van realitzar a diferents municipis de la comarca, en un dia marcat per la Vaga Feminista , la gran participació i la manifestació multitudinària que es va celebrar a Igualada a les 7 de la tarda.  

La vaga, laboral, de consum i de cures, va tenir especial incidència entres estudiants, però també en empreses i entitats com DAE, i fins i tot algun establiment comercial d’Igualada que es va sumar a l’aturada.  

La manifestació central, organitzada per la Coordinadora 8M Anoia, va sortir de la plaça del mercat municipal La Masuca i va transcórrer fins a la plaça de l’Ajuntament, amb multitud de persones, fins i tot més que la de l’any passat, quan el 8M va marcar una fita històrica, de manifestació sense precedents en aquesta ciutat.  

A la plaça ni s’hi cabia. Plena de gom a gom, amb ciutadanes, col·lectius i entitats de tota la comarca, es va fer la lectura del manifest, en defensa dels drets i el respecte a les dones, amb acceptació total de la nostra diversitat, en record de les dones que han lluitat per aquests drets al llarg de la història, contra les violències masclistes, invisibilitzades i quotianes, contra l’opressió per l’orientació sexual, pel reconeixement del treball de cures i la seva redistribució de forma  equitativa, contra la bretxa salarial i la precarietat laboral, a favor de la despenalització total de l’avortament, a favor d’una escola pública, laica i feminista, i de la coeducació en tots els àmbits i espais de formació, que no relegui la història de les dones als marges dels llibres de text i en la qual la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines.