Presentem l’instrument de monitoratge dels DSiR a l’Agenda 2030 de Catalunya

Notícies

28/11/2019

Avui hem participat a la presentació a Barcelona e l’instrument de monitoratge dels Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda 2030 de Catalunya. Una eina d’incidència feminista que s’ha treballat amb expertesa i complicitat des de les entitats i col·lectius feministes del territori, per al control i guia de les polítiques públiques catalanes en relació als DSiR, com a drets de les dones, que s’han de posar al centre de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.
L’acte ha tingut lloc a l’Agència Catalana de la Joventut, amb taula inaugural a càrrec de: Carme Gual, de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Montse Pineda, de Creación Positiva, Sílvia Aldavert, de L’Associació Drets Sexuals i Reproductius.
Ha seguit la taula L’Agenda 2030 Feminista, el monitoratge dels DSiR, de les polítiques públiques i de l’Agenda 2030, des d’una perspectiva feminista interseccional amb la participació de Mª Luisa García i Sílvia Aldavert, d’Agenda 2030 Feminista, Encarna Bodelón, de Grup Antígona, i amb quatre representants de les companyes del Grup de Monitoratge: Nati Veraguas, de Dones Amb Empenta, Bea Cantero, de Mujeres Pa’lante, Elena Longares, de Plataforma LGTBI, i Sandra Cundines, de Sida Studi.
La segona part, Estratègies d’incidència política feminista a Amèrica Llatina i als espais globals, ha comptat amb Mónica Novillo, de la Coordinadora Europea-Nueva Generación Bolívia REPEM LAC, i Almudena Rodríguez, d’Agenda 2030 Feminista.
La jornada s’ha tancat amb una tercera taula, sobre Mecanismes de rendició de comptes, reptes, pressupost, feminisme interseccional i Agenda 2030 amb Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, i Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya.