DONES AMB EMPENTA: [email protected]

Celebrem que fem 25 anys

Notícies

13/12/2021

Dones Amb Empenta fem enguany 25 anys. Un quart de segle de vida, d’activitat, de fer camí, d’acció, de constància, de compromís, de sumar, de créixer, de nous reptes… de lluita pels drets de les dones, que hem celebrat amb una festa d’aniversari oberta a tothom, el dissabte 11 de desembre, a la nova seu del carrer de Florenci Valls.

La celebració va tenir lloc d’11 a 14h passades, amb espai de ludoteca, taller infantil, contes per a adultes i els parlaments de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la codirectora de l’entitat, Nati Veraguas.

Tània Verge va “reconèixer i agrair a les que han obert camí, entitats tan essencials com Dones Amb Empenta, que van tenir la determinació i l’empenta per a crear aquest espai de trobada per a dones, quan no es comptava amb cap recurs”. “25 anys després aquesta porta segueix oberta, com moltes altres portes obertes al territori. Gràcies per existir”, va afegir.

Per la seva banda, Nati Veraguas, fent un símil amb les formigues i els elefants de la pàgina d’inici d’aquesta web, va explicar que “com les formigues som moltes”, i en aquest sentit va voler destacar i donar les gràcies “a les companyes que formen part de DAE, a les de la xarxa d’entitats del territori, a les d’altres territoris com Tamaia o El Safareig, a les administracions que ens han donat suport, a les dones que confien en els nostres serveis i a la ciutadania en general”.

“Com les formigues, anem foredant el patriarcat -va continuar la codirectora de DAE-, i com les elefantes, conservem la memòria i la transmetem, som un matriarcat, tenim la seva força i la seva constància, i som un animal de territori, som grans coneixedores del nostre territori, però a més l’ampliem”.

Nati Veraguas també va agrair la presència de totes les persones assistents, entre les quals hi havia, a més de la consellera, la secretària de Feminismes, Montse Pineda, i la directora general per a l’Erradicació de les violències masclistes, Laia Rosich, regidores d’Igualtat i autoritats dels diferents municipis on treballem, fundadores de l’entitat i referents feministes.

Per a la jornada, vam comptar amb la col·laboració especial de Mireia Rubio, periodista, com a conductora i presentadora de l’acte; Mònica Torra, contista, que amb la sessió Combatent el patriarcat, va escenificar dos relats, el primer, Guland, un dimoni per el gihadistes, especialment emotiu; Alícia Villavecchia, tallerista, que va estar fent punts de llibres amb nens i nenes durant tot el matí; i el Cau Igualada per a l’espai de ludoteca.

Abans dels parlaments, vam presentar el vídeo de l’entitat que hem realitzat amb en Dan Ortínez, i que es troba publicat en aquesta mateixa web, i al nostre canal de YouTube, https://youtu.be/bbbDm8vxKjQ, on expliquem qui som, d’on venim, com treballem i tot el que fem, segons set gràns àrees: Atenció especialitzada en violències masclistes, Atenció a les dones, Atenció a les famílies, Atenció a joves, Prevenció i sensibilització, Formació, assessorament i consultoria, i Acció comunitària.

Per a les fotografies, hem comptat amb la fotògrafa Eulàlia Prat.

FOTO D’EULÀLIA PRAT. Foto de família de Dones Amb Empenta, amb representants de diferents èpoques de l’entitat assistents a l’acte de dissabte, amb la Tània Verge, Montse Pineda i Laia Rosich.