DONES AMB EMPENTA: [email protected]

Fem xarxa de voluntàries amb “Veïnes per Veïnes”

Notícies

18/11/2021

Veïnes per Veïnes és un projecte de l’Associació Hèlia per a crear xarxes de dones voluntàries per acompanyar a veïnes en situació de violències masclistes en el seu procés de recuperació des d’una vessant d’apoderament comunitari. Dones Amb Empenta el portem a Igualada per a fer el seu desplegament per a dones de tota la comarca de l’Anoia. 

Aquest dimecres 17 de novembre, dins de l’agenda d’activitats amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, hem presentat el projecte amb Liliana Aragón Castro, responsable de l’àrea d’acció social d’Hèlia, i Èlia Palomas Oliva, com a representant de DAE. 

Tal com ha explicat la Liliana, “es tracta d’un acompanyament entre iguals, d’una veïna a l’altra”. Qualsevol dona pot formar-ne part, “només cal tenir ganes i disponibilitat”, ha dit. I en aquest sentit, ha afegit que el Veïnes per Veïnes “és una oportunitat per involucrar-te d’una forma més activa en la lluita contra les violències masclistes”

Hi haurà una formació prèvia, i un seguiment adient per part de les professionals. A partir d’aquí, les voluntàries acompanyaran a les diferents accions i processos pels quals passen les dones supervivents: acompanyar-les als jutjats, a seus policials, a visites amb advocats o advocades, a visites mèdiques, a l’escola de les criatures, a fer tràmits administratius, a serveis socials… en tot el camí, sovint difícil, que han de seguir per reparar el mal rebut.  

Veïnes per Veïnes és una xarxa de voluntàries feminista i amb perspectiva interseccional i interracial. Tant la Liliana com l’Èlia han remarcat també que es treballa de forma confidencial i totalment respectuosa amb la dona que viu les violències masclistes com a subjecte de dret. 

Èlia ha explicat que el fet que sigui DAE qui farà el desplegament al territori de l’Anoia no és casual, i és que el voluntariat per a fer suport a les dones en situació de violència masclista forma part de l’origen de l’entitat. La sintonia entre ambdues entitats també ha facilitat aquesta col·laboració, ja que tant Hèlia com DAE treballen amb dones en situació de violències masclistes, des d’una perspectiva feminista, interseccional i de drets humans.  

Per altra banda, DAE gestiona el Servei d’Intervenció Especialitzada-SIE en violències masclistes a Igualada. Fet que facilitarà molt l’articulació del servei d’acompanyament voluntari, tal com ha destacat Liliana Aragón. 

Per a més informació sobre el projecte Veïnes per Veïnes, es pot trucar al telèfon de DAE 938 04 54 82, o fer la consulta per mail a [email protected]

#25N2021DAE
#Igualadalliuredeviolènciesmasclistes
#Anoialliuredeviolènciesmasclistes