DONES AMB EMPENTA: [email protected]

Obrim nou SIE a Sant Boi de Llobregat

Notícies

24/11/2020

Avui hem inaugurat oficialment el SIE de Sant Boi de Llobregat, amb la visita del conseller conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret Sabidó.

El nou centre forma part de l’ampliació de la xarxa pública de la Generalitat, per tal d’abaixar la ràtio de dones, i apropar i fer més accessible el servei a totes les dones del territori.

En un any i mig s’ha doblat de 8 a 16 el nombre de SIE. Fet que permetrà que moltes dones ho tinguin més fàcil per “fer el pas valent” de demanar ajuda, tal com ha destacat durant la visita el Homrani.

El conseller ha explicat que l’ampliació de la xarxa de SIE permetrà assegurar que moltes dones no s’hagin de moure del seu territori per fer-ne ús i que en territoris molt saturats, com ara el Baix Llobregat, s’habilitin més recursos per donar resposta a la demanda.

En el que portem d’any, amb el total de SIE hem atès 6.141 dones, 1.207 més que en tot el 2019, i 1.412 infants.

El Homrani ha aclarit que l’increment de les xifres de dones i infants atesos s’ha de mirar de manera positiva perquè, “tenint clar que malauradament la violència masclista existeix”, significa que les dones afectades tenen un millor accés als serveis destinats a ajudar-les. “Aquest increment de centres ha de permetre que les dones tinguin més a mà totes les recursos que necessitin”, ha afegit.

Des de DAE celebrem l’increment de centres, per tal de donar una millor cobertura i abaixar les ràtios d’usuàries. Treballem conjuntament per apropar i fer més accessible una atenció integral i especialitzada en el procés de recuperació i reparació de les violències masclistes a totes les dones, i als seus fills i filles.